söndag 30 maj 2010

Notiser från helgen

Det har spelats en hel del landskamper runt om i världen nu i helgen. Jag tänker inte lägga upp en lista över alla resultat utan har plockat ut lite matcher och resultat som enligt mig sticker ut lite extra.

- Spanien lyckades som väntat vinna mot Saudiarabien, men det satt hårt inne. Först i 92;a minuten så nickade Athletic Bilbaos anfallare Fernando Llorente in 3-2 på en hörna vilket blev slutresultatet. Oväntat tufft för spanjorerna alltså, där det mest anmärkningsvärda kanske ändå är att man släpper in två mål. Förvisso kommer det första efter att Casillas varit ute och hängt tvätt på en hörna, och det andra är oturligt då ett skott träffar en saudiarabisk spelare i ryggen och bollen ändrar riktning och in i mål. Jag kan ändå känna att det kanske är i försvaret som Spanien har sina svagheter. Det känns fel att säga att man har sin svaga länk i backlinjen då spelare som Sergio Ramos, Puyol och Piqué figurerar där, men bredden är ändå inte riktigt lika stark där som i de övriga lagdelarna.

- USA lyckades vända ett 0-1-underläge till en 2-1-seger mot Turkiet. Jozy Altidore kvitterade till 1-1 med ett fint mål och en kvart från slutet så fixade Fulhams Clint Dempsey segern åt jänkarna. USA kan vara en liten outsider som kan överraska i Sydafrika. Man imponerade i Confedarations Cup förra sommaren då man förlorade i finalen mot Brasilien efter att på vägen dit bland annat ha slagit ut Spanien. Då visade man upp ett väldigt bra försvarsspel och kan man lyckas med det även nu i sommar medan spelare som nämnda Altidore, Dempsey och kanske framförallt den kvicke Landon Donovan får till det offensivt så kan det bli några riktigt roliga veckor för amerikanarna.

- England mötte Japan och vann med 2-1, efter ett självmål var av de japanska mittbackarna. Jag såg själv inte matchen men enligt olika sidor på nätet så ska England varit ganska bleka i en match där Japan tog ledningen tidigt i matchen och Frank Lampard missade en straff i andra halvlek, precis som han gjorde i FA-cupen för två veckor sedan. Ska bli intressant att se om Lampard nu blir Englands straffskytt i VM eller om någon annan spelare får den äran. Steven Gerrard?

- Sverige lyckades som bekant inte med att kvalificera sig till VM men helgens 4-2-seger mot Bosnien-Herzegovina är ändå värd att få några rader här i bloggen. Väldigt kul att många av de nya unga spelarna tog chansen och främst var kanske Emir Bajrami som tillsammans med Behrang Safari hade ett väldigt fint samarbete på vänsterkanten. Bosnien-Herzegovina, som förlorade mot Portugal i playoff-kvalet till VM, var bra i första halvlek då de faktiskt var bättre än Sverige. Blev främst imponerad av de båda Tysklands-proffsen Sejad Salihovic och Edin Dzeko. Just Dzeko, som vann skytteligan i Bundesliga den gångna säsongen, har ryktats vara på väg till en mängd olika europeiska toppklubbar och det skulle nog förvåna de flesta om han inte får en ny klubbadress i sommar.


/ James

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar