lördag 5 juni 2010

You remember the good times but the good times don't remember you

Hårdvinklat skulle man kunna skriva så här.

Spelarna som ska försvara för Holland i VM är:

Målvakter


Michel Vorm, Utrecht, Maarten Stekelenburg, Ajax, Sander Boschker, Twente

Backar

Khalid Boulahrouz, Stuttgart, John Heitinga, Everton, Joris Mathijsen, Hamburg, Andre Ooijer, PSV Eindhoven, Giovanni van Bronckhorst, Feyenoord, Gregory van der Wiel, Ajax, Edson Braafheid, Celtic.

Spelarna som ska göra det framåt heter:

Ibrahim Afellay, PSV, Nigel de Jong, Manchester City, Wesley Sneijder, Inter, Stijn Schaars, AZ Alkmaar, Demy de Zeeuw, Ajax, Mark van Bommel, Bayern München, Rafael van der Vaart, Real Madrid, Ryan Babel, Liverpool, Eljero Elia, Hamburg, Klaas-Jan Huntelaar, Milan, Dirk Kuyt, Liverpool, Robin van Persie, Arsenal, Arjen Robben (hur är det med vänsterlåret, blir det något VM?) Bayern München.

Det krävs inget geni (läs; Jens Fjellström) för att se var den Holländska truppen har sina styrkor respektive svagheter. Defensiven ser inte alls särskilt stark ut, medan offensiven kandiderar till titeln som VM:s vassaste.

Nu anser jag dock inte i bristen på högklassiga defensivspelare är Hollands största försvarsproblem. Nej, det är sättet de spelar försvarspel på. Man-man håller med allra största sannolikhet inte. Det är en romantisk dröm som jag inte tror leder holländsk fotboll framåt. Det funkade då, det funkar antagligen inte nu. Men envis är den romantiske, och jag är egentligen den förste att applådera att de olika nationerna har sina forbollsidentiteter kvar. Men om siktar på att maximera sina chanser att vinna, då vette fan om det här är rätt stig att vandra för Holland. Men så är jag inte så säker på holländska folket vill se sitt lag vinna på något annat vis än sitt eget..

Grupp E består av Danmark, Japan, Kamerun och så de i orange. En intressant grupp där Holland naturligtvis är favoriter och ska gå vidare, och där det bakom ser öppet ut. Men frågan är inte om Holland kommer ta sig vidare eller heller för den sakens skull ifall de är ett bra lag med medaljchans om man enbart ser till spelarmaterialet. Nej, frågan är hur Holland med sitt forna tiders vis att spela försvarsspel på kommer att klara sig i en kvartsfinal emot inviduellt skickliga lag så som Argentina, Spanien eller Brasilien? Det kan bli svårt tror jag.


Intressant ska det i alla fall bli att följa detta charmiga gäng i Sydafrika.




/Ledley

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar