torsdag 27 maj 2010

Nya skadeproblem för Tyskland

Det har väl knappast undgått någon att Tysklands stora stjärna och mittfältsmotor Michael Ballack är skadad och missar sommarens stora fotbollsfest. Nu står det även klart att Stuttgarts innermittfältare Christian Träsch inte kommer att delta.

Träsch ådrog sig en fotledsskada när tyskarna i söndags träningsspelade i Südtirol i norra Italien, mot ett lag sammansatt med de duktigaste spelarna från trakten. Efter matchen var det osäkert hur allvarlig skadan var, men efter tisdagens undersökning visade det sig att Träsch blir borta mellan 4-6 veckor.

Tungt för Tyskland och Joachim Löw som nu saknar två av sina främsta innermittfältare. Löw är även sedan tidigare i konflikt med Torsten Frings och Simon Rolfes och har sagt att det inte är aktuellt att ringa in någon av dessa, trots skadorna på Träsch och Ballack.

Bayern Münchens offensiva mittfältare Thomas Müller har också dragits med små skavanker i veckan. Under en cykeltur i de italienska bergen i onsdags föll Müller av sin mountain bike och slog i ansiktet. Det hela slutade dock lyckligt och i dag var han och tränade med resten av laget som vanligt, men med en något skrapad haka.

Tyskarna har onekligen haft några tunga veckor bakom sig och framförallt Ballacks skada kommer bli kännbar. Med Ballack så hade laget varit en av mina favoriter till att vinna hela turneringen, nu är jag mer tveksam. Men som det brukar låta, Tyskland är alltid Tyskland.

/ James

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar